information
Kısa adı PRP olan uygulama İngilizce “Platelet Rich Plazma“ kelimesinden türetilmiş ve bir kan hücresi olan Platelet’den zengin Plazma uygulama tedavisi olarak tarif edilir. Tedavi de platelet ya da trombosit dediğimiz kan hücrelerini içeren plazma cilt ve saçlı deri tedavilerinde deri altına enjeksiyon yöntemi ile uygulanır. Bu tedavilerde fayda görmeyi beklediğimiz “Platelet’ler” onarıcı maddelerle yüklüdür ve doku onarımında başrol oynarlar. Plateletler “büyüme faktörü” gibi birçok iyileştirici faktörleri ortama bırakıp kök hücrelerin bölgeye yönelmesini sağlarlar.
PRP hangi alanlarda uygulanır?
Bu yöntem saç dökülmesini önlemek, cildi yenilemek, yüz gençleştirmek ( yüz, boyun, alın, göz çevresi, burun çevresi, dudak çevresi, çene altı, dekolte bölgesi),kırışıklık tedavileri, deriye esneklik ve parlaklık kazandırılması ve çatlak tedavileri, yara ve akne izlerinin tedavisinde uygulanabilir.
PRP maddesi nasıl elde edilir?
Kişinin kolundan alınan 10cc gibi az bir miktar kendi kanı tüp içerisinde santrifüj cihazına yerleştirilir. Santrifüj cihazının görevi bizim için önemli olan PRP ve PPP plazmalarını ayrıştırabilmektir. 8 dakikalık bir işlem sonrasında kan ayrıştırılmış olur. Ayrıştırılmış kan hücreleri mezoterapi ve napaj yöntemleri kullanılarak hasarlı bölgeye hekim tarafından uygulanır.
PRP tedavisi kaç seans uygulanmalıdır?
Bu tip tedavilerde kişinin ihtiyacını belirlemek en önemli konudur. Tedavi programı hekim tarafından oluşturulmalıdır. Ancak tedavinin ortalama 3-6 seans civarı uygulandığını söyleyebiliriz. Bazı durumlarda idame tedavisi olarak işleme 6-8 ay sonra tek seanslık güçlendirme uygulamasıyla devam edilmesi önerilir.
PRP tedavisi seans aralıkları ne kadardır?
Ortalama olarak 3-4 haftada bir kez işlem gerçekleştirilmektedir. Uygulama bölgesi ve tedavinin nasıl planlandığı, farklı uygulamalarla kombine edilip edilmediği de bu aralığı belirleyici önemli faktörler arasında yer almaktadır.
PRP tedavisi ağrılı mıdır?
PRP uygulamalarında işlem yapılacak bölgeye ortalama 20dk. öncesinde anestezik kremler kullanılarak lokal bir anestezi durumu sağlanır. Bu sayede mezoterapi ve napaj yöntemleriyle uygulanan işlem sırasında hastanın ağrı duymaması sağlanır.
PRP tedavisi sırasında Alerjik Reaksiyon oluşabilir mi?
PRP uygulaması otolog bir uygulamadır. Yani dışarıdan herhangi bir yabancı madde verilmesi söz konusu değildir. Bu sebeple herhangi bir alerjik reaksiyon oluşması söz konusu değildir.
PRP yöntemi ile SAÇ DÖKÜLME TEDAVİSİ nasıl yapılmaktadır?
Sağlıklı bir saç kökünün devamlılığını sağlayabilmesi için doğru malzemelerle ve yeteri miktarda beslenmesi şarttır. Saç köklerini besleyen kılcal damarlar kan dolaşımı ile ihtiyaç duyulan yapılandırıcı maddeleri saç köklerine taşırlar. PRP saç tedavisi; olumsuz koşulların oluşturmuş olduğu saç dökülmesi, yağlanma, kepeklenme gibi problemleri kişinin kendi kanında mevcut olan onarıcı maddelerin saçlı bölgeye transfer edilmesi esasına dayanır. Kanda yer alan ve büyüme faktörü olarak adlandırdığımız bu onarıcı ve yapılandırıcı malzemeler, ayrıştırılıp saçlı deriye mezoterapi ve napaj yöntemi ile enjekte edilir
PRP ile CİLT YENİLEME nasıl yapılmaktadır?
Cildimiz yaşlanmaya ve sosyal yaşamdaki olumsuz koşullara karşı yaşamın her anında mücadele eder. Ciltte sarkma, lekelenme, kırışma gibi yapı bozuklukları cildin çatısını oluşturan kolajen ve elastin liflerin yenilenmesinin yavaşlamasının sonucudur. Yaşlanma, sosyal yaşamın etkileri, sigara kullanımı, hamilelik, dengesiz beslenme gibi olaylara bağlı olarak oluşan bu deformasyonları ortadan kaldırmak için PRP yöntemi kullanılabilir. PRP içeriği itibariyle cildin tam da ihtiyacı olan yapılandırıcı ve yenileyici maddeleri içermektedir. Kanda bulunan ve büyüme faktörleri adı verilen maddeler kan dolaşımıyla cilde yeterince iletilemiyorsa bunları PRP yöntemiyle cilde verip yenilenmeyi sağlamak mümkündür.